cms ها
22 خرداد 1401
تعداد فروشگاه و وبسایت های اینترنتی و کسبوکارهای آنلاین روز به روز در حال افزایش است. برای طراحی بسیاری از این سایت ها از سیستم های مدیریت محتوا متفاوتی استفاده میشود. در این مطلب انواع سیستم های مدیریت محتوا را بررسی میکنیم تا بتوانید بهترین سیستم مدیریت محتوا برای فروشگاه اینترنتی خود انتخاب کنید. در این مقاله به مقایسه cms ها میپردازیم. و در آخر به یک جمع بندی میرسیم.
cms چیست؟
cms ها یا سیستم های مدیریت محتوا به شما این امکان را میدهند تا به راحتی بتوانید سایت دلخواه خود را بدون آشنایی با زبانهای برنامه نویسی طراحی کنید. اولین مزیت همه ی این سیستم ها سهولت کار با آنها نسبت به کد نویسی است.
امروز انوع بسیاری از cms ها وجود دارند. که همگی برای کاربردهای متفاوت مانند نوشتن مقالات و انتشار آنها در یک وبلاگ، نمایش کسبوکارها، فروش آنلاین محصولات و … مورد استفاده قرار میگیرند.
دسته بندی
پیش از معرفی و مقایسه cms ها ما باید به دسته بندی اولیه آنها بپردازیم.
سیستم های مدیریت محتوا به دو نوع کد باز (اوپن سورس) و اشتراکی تقسیم میشوند. سیستم های مدیریت محتوا کد باز به راحتی و رایگان در دسترس همه کاربران وب هستند. و شما میتوانید آنها را مطابق با میل خود تغییر دهید.
در دسترس بودن این سیستم های اوپن سورس سبب شدهاست تا افزونه ها و قابلیت های جانبی زیادی برای آنها نوشته شود. این موضوع طراحی سایت با CMS های کد باز را بیش از پیش آسان کرده است. و موجب شدهاست که طرفداران فراوانی داشته باشند.
سیستم های مدیریت محتوا اشتراکی اجازه دسترسی کاربران به کدها را نمیدهند اما به راحتی سیستم های کد باز قابل استفاده هستند. این دسته از CMS ها را باید با خرید اشتراک سالانه یا ماهیانه استفاده کنید. هزینه پرداختشده شامل طراحی سایت، افزونه های جانبی، طراحی قالب، پشتیبانی و … است.
چرا cms؟
با وجود میزان بالای گسترش سیستم های مدیریت محتوا، افراد زیادی هم هستند که از آنها استفاده نمیکنند و وب سایت اختصاصی خود را یا کدنویسی طراحی میکنند. برای این کار نیازمند همکاری با برنامه نویسان حرفه ای و آشنا با زبان های برنامه نویسی و طراحی وب سایت هستید که سایت را از ۰ تا ۱۰۰طراحی کنند.
طراحی وب سایت اختصاصی به زمان زیادی احتیاج دارد و در آخر پس از طراحی نیز برای هر بار ایجاد تغییر در وب سایت باید مجددا از برنامه نویسان کمک بگیرید!
اما با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا (میتوان گفت همه کسانی که با کامپیتور آشنایی دارند با آموزشی نسبتا کوتاه) بدون دانش فنی میتوانید سایت دلخواه خود را طراحی و تغییرات مورد نیاز خود را نیز به راحتی اعمال کنید. طراحی سایت با CMS ها بسیار سریع تر از طراحی سایت اختصاصی انجام میشود زیرا سیستم های مدیریت محتوا المان های آماده و افزونه های کاربری، متنوع و زیادی دارند که طراحی سایت را بسیار راحت میکنند.
طبق آخرین بررسی های انجام شده ۴۵.۵% سایت های امروز سطح وب از سیستم های مدیریت محتوا استفاده میکنند. که این فراگیری بسیار زیادی میباشد.
مزایای cms ها
- سهولت:
سیستم های مدیریت محتوا پنل ادمین در اختیار کاربران خود قرار میدهند. که بسیار کاربردی و راحت طراحی شدهاند و هر چیزی را بخواهید به راحتی میتوانید پیدا کنید و به سایت خود اضافه کنید.
- ریسپانسیو:
تمامی سیستم های مدیریت محتوا قابلیت بهینه سازی سایت برای موبایل، تبلت و … را با چند کلیک درپنل قرار دادهاند.
- تغییرات ساده:
با داشتن یک سایت که با سیستم مدیریت محتوا طراحی شود شما به وقت اعمال تغییرات سهولت فراوانی را تجربه خواهید کرد. و بعضا با اعمالی بسیار ساده همچون درگ اند دراپ کردن میتوانید یک صفحه از سایت خودتان را تغییر دهید. از تغییر المان ها و رنگ ها گرفتهتا حذف و اضافه آنها، همه فقط با چند کلیک.
- سئو:
بهبود رتبه سایت و رشد مرتبه سئو در سایت های طراحی شده با CMS ها بسیار راحت تر از سایت های اختصاصی است. گوگل با محتوایی که بوسیله این سیستم ها طراحی شدهاند بسیار مهربان است.
معرفی چند cms خوب
وردپرس، جوملا و دروپال. سخن کوتاه کنیم. این سه سیستم مدیریت محتوا برترین ها هستند. هم لازم به ذکر است و هم نیازی به گفتن ندارد، که وردپرس از همه محبوب تر است.
میتوانید هر یک از این سیستم ها را امتحان کنید و یا با خواندن مطالب و دیدن تصاویر به شناختی کلی از فضای هر یک از اینها دست یابید. اما بطور کلی میتوان گفت که این سه برترین ها و بنابر نظر اکثریت کاربران، وردپرس گل سرسبد این برترها میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید