آموزش رایگان اکسل مقدماتی
یکی از پرکاربردترین نرم افزار های حسابداری نرم افزار اکسل میباشد. یادگیری اکسل برای هر حسابداری الزامی میباشد. تا بتواند به راحتی جذب بازار کار شود و کسب درآمد کند. در این مقاله برای پاسخ به سوال نرم افزار اکسل چیست به معرفی نرم افزار اکسل و کاربرد های آن در محیط کار خواهیم پرداخت. همچنین سایت لایت کالج آموزش رایگان اکسل را به صورت مقدماتی در اختیار شما قرار داده است.
اگر میخواهید به صورت حرفه ای صفر تا صد اکسل را بدون هیچ پیش نیازی یاد بگیرید و مدرک فنی و حرفه ای دریافت کرده و به سرعت وارد بازار کار شده و کسب درآمد کنید حتما به صفحه آموزش اکسل مراجعه کنید و فیلم های رایگان این آموزش را مشاهده کنید.
آموزش رایگان اکسل ویدئویی
اکسل چیست؟
اکسل یک برنامه صفحه گسترده از مایکروسافت و جزء گروه محصولات آفیس آن برای برنامه های تجاری است. مایکروسافت اکسل کاربران را قادر می سازد تا اطلاعات را در یک صفحه گسترده قالب بندی، سازماندهی و محاسبه کنند. با سازماندهی اطلاعات با استفاده از نرم افزارهایی مانند Excel، تحلیلگران و سایر کاربران می توانند مشاهده اطلاعات را با افزودن یا تغییر اطلاعات آسان تر کنند.
جالب اینجاست که شما میتوانید خودتان بدون آموزش مقدماتی اکسل از این برنامه استفاده نمایید. اکسل بخشی از مجموعه مایکروسافت آفیس و آفیس 365 است و با سایر برنامه های مجموعه آفیس سازگار است. نرم افزار صفحه گسترده برای پلتفرم های ویندوز، macOS، اندروید و iOS در دسترس است.برای آموزش رایگان اکسل مقدماتی با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.
صفحه گسترده چیست؟
می دانید که جدول ها، ساختار منظمی از اطلاعات را ارائه می کنند. هر جدول از تعدادی «سطر» (Row) و «ستون» (Column) تشکیل شده که محل تقاطع هر سطر و هر ستون، «خانه» (Cell) یا سلول های جدول را می سازند.
می توان سلول های جدول را به مانند متغیر ها در نظر گرفت که مقادیر مختلفی را می پذیرند. این مقادیر می تواند «متن» (Text)، «عدد» (Number)، «تاریخ» (Date) و یا «زمان» (Time) باشد. هدف از ایجاد ساختار جدولی برای ثبت اطلاعات، امکان محاسبات سطری و ستونی است. پس در اکسل این امکان وجود دارد که به کمک متغیر های معرفی شده، محاسبات و فرمول نویسی کنیم. بنابراین هدف اصلی برای ایجاد صفحه گسترده ها، انجام این گونه محاسبات است. معمولا در این حالت، جمع بندی یا محاسبات روی سطر ها یا ستون ها اجرا می شوند.
نکته:
منظور از اصطلاح گسترده (Spread)، وجود تعداد سطرها و ستونهای متعدد است. جدول یا دفتر روزنامه یا دفتر معین نیز، شامل چندین ستون و چند صد سطر است. همین وضعیت را در کاربرگ های الکترونیک هم شاهد هستیم.
براساس این ساختار، «صفحه گستردههای الکترونیکی» نیز ظهور کرد و برای کمک به فعالیت های کاربران، بخش اجرای محاسبات سطری و ستون و همچنین ذخیره سازی اطلاعات به صورت متنی و رقمی را به عهده گرفت.
نرمافزار VisiCalc که مخفف بود، یکی از نرمافزار ها صفحه گسترده پیشرو محسوب می شود که برای «رایانه های اپل» توسط شرکت (VisiCrop) در سال ۱۹۷۹ معرفی شد. در سال های بعد شرکت مایکروسافت، صفحه گسترده خود را به نام Multiplan و شرکت بُرلند، نرم افزار صفحه گسترده QuatroPro را به صورتی تجاری عرضه کردند که در محیط سیستم عامل داس قابل اجرا بودند. «اکسل مایکروسافت» (MS-Excel) نیز در سال ۱۹۸۵ به همراه معرفی گروه «نرم افزار های آفیس» برپایه سیستم ویندوز معرفی و به بازار صفحه گسترده های الکترونیکی وارد شد.
کاربرد اکسل چیست؟
تا اینجای مقاله آموزش صفر تا صد اکسل رایگان تلاش کردیم به شما توضیح دهیم برنامه اکسل چیست اما مهمترین سوالی که مطرح می شود این است که کاربرد اکسل چیست و چرا باید از این برنامه استفاده کنیم.
یادگیری نرم افزار اکسل امروزه یکی از ملزومات برای ورود به کار حسابداری و امور اداری محسوب میشود و در موارد زیر میتوان کاربرد اکسل را خلاصه کرد:
- همان طور که اشاره شد نرم افزار اکسل یک نرم افزار صفحه گسترده میباشد و شما میتوانید از آن برای وارد کردن اعداد و متن و فرمول ها برای محاسبات استفاده کنید.
- از این برنامه میتوان برای ارائه نتایج مالی و گزارشات بودجه و حقوق و دستمزد و اطلاعات مالی استفاده کرد.
- اکسل مانند نرم افزار ورد یک استاندارد جهانی میباشد و از آن ها میتوان در معاملات و اطلاعات مالی گزارش هایی تهیه کرده و به افراد در کشور های مختلف ارسال کرد.
- در اکسل میتوان از توابع استفاده کرد و محاسبات طولانی را در مدت زمان کوتاهی انجام داد.
- در برنامه اکسل قابلیت برنامه نویسی وجود دارد و شما میتوانید محاسبات مالی و علمی خود را به راحتی گسترش دهید.
- امکان تهیه گزارش به ساده ترین روش و در کوتاهترین زمان
- تخصیص هزینه ها به افراد در سطح بندی های مختلف
- ایجاد نمودار و جدول
اکسل برای چه کسانی مناسب است؟
بعد از آنکه متوجه شدیم اکسل چیست حال این سوال مطرح می شود که اکسل برای چه کسانی قابل استفاده است. به طور کلی هر فردی که با اطلاعات و داده ها سروکار دارد، نیازمند به کارگیری اکسل است. همینطور که گفتیم، برای سازماندهی و مدیریت داده ها، استفاده از صفحه گسترده ها، بسیار مناسب است. به همین جهت اکسل به منظور مرتب سازی، جمع بندی، دسته بندی و رسم نمودار ها به کار گرفته می شود. به این ترتیب کسانی که اولویت اول برای استفاده از اکسل هستند در فهرست زیر آمده اند.
- مدیران استراتژیک و تصمیم گیران عالی شرکت و سازمان ها به منظور اتخاذ بهترین استراتژی و مقایسه آن ها با یکدیگر.
- مدیران و مدیران اجرایی سازمان ها و شرکت ها به منظور مرتب سازی و دسته بندی کردن عملیات و ایجاد شاخص های ارزیابی.
- مدیران مالی شرکت های بورسی برای ایجاد گزارش های ماهانه یا سالانه برای سهام داران و هیئت مدیره.
- حسابداران و حسابرسان شرکتها به منظور تولید داشبورد های مدیریتی برای اطلاع رسانی به مدیریت.
- دانشمندان داده (Data Scientist) و کاربران کاربرگ های الکترونیک هوش تجاری مانند Power BI به منظور تجمیع و تجزیه و تحلیل داده و استخراج اطلاعات با کارایی بالا.
- کارشناس های بودجه برای تقسیم و دسته بندی منابع در دسترس و هزینه های صرف شده.
- کارشناسان امور اداری برای ثبت اطلاعات پرسنل و سوابق کاری.
- کارشناسان بخش ستاد و برنامه ریزی تولید به منظور اتخاذ برنامه بهینه تولید و جلوگیری از تولید ضایعات و بالا بردن بهرهوری تولید.
مزایا و معایب نرمافزار اکسل چیست ؟
در آموزش رایگان اکسل مقدماتی گفتیم بیشتر کسانی که در جهان با داده ها سروکار دارند، اکسل را به عنوان ابزار تحلیل خود انتخاب کرده اند. شاید علت فراوانی کاربران اکسل مواردی مانند زیر باشد.
- سهولت یادگیری
- سابقه زیاد در این حوزه و درک نیازهای کاربران
- محیط ساده و کاربر پسند
- وجود راهنما (Wizard) برای اجرای عملیات پیچیده
- جدول بزرگ با تعداد سلولهای زیاد
- سایتها راهنما و انجمنهای کاربران فعال
در مقابل بعضی از مشکلات نیز از نسخه های پیشین اکسل به نسخه های جدید منتقل شده است که هنوز شرکت مایکروسافت برای آن راه کاری ارائه نداده است. برای مثال می توان به مواردی مانند زیر اشاره داشت.
- پیچیده بودن بعضی از توابع و پارامترهای آن
- تغییر در ساختار توابع قبلی و ایجاد توابع جدید. به این ترتیب انبوهی از توابع تکراری ایجاد می شود که به منظور سازگاری با نسخه های قدیمی لازم به نظر می رسند.
- کُندی و سرعت کم هنگام کار با داده های حجیم که متناقض با فضای کاری اکسل با ابعاد جدول بزرگ است.
- عدم به کارگیری بعضی از قابلیت های مرسوم در صفحه گسترده های دیگر در اکسل. برای مثال انتخاب قطری یا پر کردن سلول های مجاور به صورت قطری در بعضی از کاربرگ های الکترونیکی دیگر مرسوم است که هنوز در اکسل وجود ندارد.
- مشکل در ثبت تاریخ های قدیمی و کامل نبودن محدوده تاریخ میلادی.
- مشکل در ثبت تاریخ ها براساس گاه شمارهای کشور های دیگر (تقویم شمسی یا تقویم قمری) در نسخه ۲۰۱۹ برای تاریخ شمسی به نحوی اصلاح صورت گرفته است.
- مشکل در ثبت تاریخ های کبیسه در توابع مربوطه.
- مشکل در محاسبات اعشاری و دقت نمایش اعداد.
- مشکل در هماهنگ سازی با زبان های برنامه نویسی دیگر در محیط اکسل.
چگونه اکسل را به صورت مقدماتی یاد بگیریم؟
اکسل دارای کاربرد ها و البته جنبه های مختلفی است. بهتر است برای یادگیری آن اولویت بندی کنید تا به سرعت و سادگی به آن مسلط شوید. فراموش نکنید که قابلیت های گسترده نرم افزار اکسل باعث می شود. که امروزه EXCEL یکی از مهمترین مهارت هایی باشد. که هر کارمند اداری می بایست آن را فرا بگیرد. شما با شرکت در دوره آموزش رایگان اکسل مقدماتی به صورت جامع علاوه بر یادگیری اکسل می توانید تمامی مهارت های ICDL را به صورت رایگان آموزش ببینید و حرفه ای شوید و به راحتی مدرک فنی حرفه ای دریافت کنید .
توجه کنید که دوره آموزش اکسل به صورت کامل رایگان در اختیار شما قرار دارد و نیاز به هیچ مبلغ پرداختی نیست .
دیدگاهتان را بنویسید