آموزش تصویری تابع VLOOKUP با مثال


آشنایی با تابع VLOOKUP
تابع VLOOKUP یک ابزار قدرتمند برای جست و جو در اکسل بر اساس یک سطر است.به بیان دیگر در یک جدول یا محدوده بر اساس ردیف میتوانید مقدار مورد نطر را جست و جو کنید. این تابع بسیار مفید و پر کاربرد خواهد بود، وقتی که نیاز داشته باشید بر اساس معیارهای خاصی مقادیر را جستجو کنید. امروز در لایت کالج میخواهیم به آموزش اکسل در بخش VLOOKUP بپردازیم.
سینتکس تابع VLOOKUP
سینتکس اصلی تابع VLOOKUP به شکل زیر است:
=VLOOKUP(مقدار_جستجو، محدوده_جدول، شماره_ستون، [جستجوی_محدوده])
برای استفاده از تابع VLOOKUP لازم است که ابتدا با قرار دادن مساوی در ابتدای تابع آن را فراخوانی کنید.و سپس با تایپ کردن VLOOKUP میتوانید این تابع را استفاده کنید. در مرحله بعد باید آرگومان های این تابع را بررسی و پر کنید. در ادامه این آرگومان ها را با هم در ادامه بررسی خواهیم کرد.
آرگومانهای تابع VLOOKUP
-
- مقدار_جستجو (اجباری): مقداری که میخواهید جستجو کنید. این مقدار باید در ستون اول محدوده_جدول مشخص شده باشد.
- محدوده_جدول (اجباری): محدودهای از سلولها که VLOOKUP در آن برای مقدار_جستجو و مقدار بازگشتی جستجو میکند. ستون اول این محدوده باید حاوی مقدار_جستجو باشد.
- شماره_ستون (اجباری): شماره ستون (شروع از 1) که مقدار بازگشتی در آن قرار دارد.
- جستجوی_محدوده (اختیاری): مقدار منطقی که مشخص میکند آیا میخواهید یک تطابق تقریبی یا دقیق از مقدار بازگشتی داشته باشید:
- تطابق تقریبی (TRUE/1): فرض میشود که ستون اول در جدول به ترتیب عددی یا الفبایی مرتب شده است و به دنبال نزدیکترین مقدار میگردد.
- تطابق دقیق (FALSE/0): به دنبال مقدار دقیق در ستون اول میگردد.
آموزش تابع VLOOKUP با مثال
=VLOOKUP(“سیب”, A1:B100, 2, FALSE)
در این مثال:
- “سیب” مقدار جستجویی است.
- A1:B100 محدوده جدول است.
- 2 نمایانگر دومین ستون (که حاوی مقادیر است) است.
- FALSE تطابق دقیق را تضمین
تابع VLOOKUPدر اکسل با جست و جو مقداری در ستون اول و پیدا کردن مقدارمورد نطر در یک محدوده معین در همان ردیف کار میکند. این تابع در دسته توابع مرجع و جستجو (Lookup & Reference) قرار دارد. تابع VLOOKUP، یکی از پرکاربرد ترین و پیچیده ترین توابع اکسل میباشد.
نکته:حرف “V” که در ابتدای نام این تابع آمده است مخفف کلمه “Vertical” یعنی عمودی است. این حرف برای تمایز تابع VLOOKUP از تابع HLOOKUP استفاده میشود. تابع HLOOKUP به جای ستون، مقادیر را در یک ردیف جستجو میکند. حرف H در ابتدای نام تابع HLOOKUP مخفف کلمه “Horizontal” یعنی افقی است.
ساختار تابعVLOOKUP در اکسل
ساختار تابعVLOOKUP در اکسل
VLOOKUP(lookup_value, table_array, col_index_num, [range_lookup])
- Lookup_value: مقداری که میخواهید در اولین ستون جدول جستجو کنید در این قسمت قرار دهید. این مقدار میتواند عدد، تاریخ، متن، آدرس سلول و مقدار برگردانده شده توسط یک تابع دیگر باشد. مقادیر متنی همیشه باید در ” ” محصور شوند.
- Table_array: محدوده موردنظر که میخواهید جستجو در آن انجام شود که شامل دو یا چند ستون از داده است. تابع VLOOKUP همیشه در ستون اول جدول، مقدار موردنظر را جستجو میکند که ممکن است حاوی متن، اعداد، تاریخ و مقادیر منطقی باشد.
- Col_index_num: شماره ستونی که میخواهید مقدار موردنظر از آن بازگردانده شود را در این قسمت تایپ کنید. شمارش از سمت چپترین ستون انجام میشود. شماره ۱ به سمت چپترین ستون اختصاص مییابد، ستون بعد شماره ۲ تا الی آخر. (وقتی صفحه اکسل چپ به راست باشد.)
- Range_lookup: در این قسمت تعیین کنید که آیا برای جستجو به مطابقت تقریبی یا دقیق نیاز دارید.
-
- TRUE(مطابقت تقریبی): اگر تطابق دقیقی پیدا نشود، فرمول نزدیکترین مطابقت را جستجو میکند، یعنی بزرگترین مقدار کوچکتر از مقدار جستجو را پیدا میکند. ستون جستجو نیاز به مرتب سازی به ترتیب صعودی دارد.
-
- FALSE (مطابقت دقیق): این فرمول مقداری دقیقاً برابر با مقدار جستجو را پیدا میکند.
نکات تکمیلی در مورد تابع VLOOKUP
- تابع VLOOKUP در حالت چپ به راست صفحه نمیتواند به سمت چپ ستون اول محدوده موردنظر شما و در حالت راست به چپ نمیتواند به سمت راست ستون اول محدوده موردنظر شما دسترسی پیدا کند. اگر نمیخواهید محدودیتی در این مورد داشته باشید، از ترکیب توابع INDEX و MATCH استفاده کنید. (ترکیب این توابع در آموزش تابع INDEX توضیح داده شده است.)
- تابع VLOOKUP به حروف بزرگ و کوچک حساس نیست.
- در مورد آخرین آرگومان تابع VLOOKUP یعنی Rang_lookup به یاد داشته باشید که از مقدار TRUE برای مطابقت تقریبی و از مقدار FALSE برای مطابقت کامل استفاده کنید. هنگام جستجو بر اساس تطابق تقریبی (TRUE)، اطمینان حاصل کنید که دادههای ستون جستجو به ترتیب صعودی طبقهبندی شدهاند. اگر در تطابق کامل (FALSE) مقدار جستجو یافت نشد، تابع VLOOKUP خطای N/A# را برمیگرداند.
- از کاراکترهای Wildcard مثل علامت * و علامت ؟ هم میتوانید در تابع استفاده کنید.
شما میتوانید جدید ترین آموزش های اکسل را در سایت لایت کالج دنبال کنید. در قسمت وبلاگ و مقالات، آموزش های زیادی در مورد اکسل، فتوشاپ، برنامه نویسی و طراحی سایت میتوانید دریافت کنید. همچنین با دنبال کردن صفحه اینستاگرام لایت کمپانی میتوانید به جدید ترنی اخبار در مورد آموزش های لایت کالج دستیابی داشته باشید
دیدگاهتان را بنویسید