دوره رایگان آموزش زبان C

زبان های برنامه نویسی، دنیای ما را تغییر داده اند. از تلفن های هوشمند گرفته تا نرم افزارهای شرکت های هواپیمایی، تقریباً همه دستگاه های مدرن به نوعی از کد استفاده می کنند. اینکه کدام زبان برنامه نویسی تأثیر بیشتری داشته است، همیشه مورد بحث می باشد اما مدعی اصلی زبان C است. در ادامه این مقاله بزرگترین دوره رایگان آموزش زبان c را به شما معرفی میکنیم.
آموزش زبان برنامه نویسی c
در دوره رایگان زبان C گفتیم که زبان برنامه نویسی سی یکی از پر کاربردترین زبان های برنامه نویسی است و اهمیت زیادی در علوم کامپیوتر دارد. زبان C را مادر همه زبان ها می دانند زیرا ریشه و اساس زبان های زیادی است، زبان های C++ ، Objective-C، C#، جاوا، جاوا اسکریپت، پرل، PHP، پایتون و ….
ابتدا برای کار روی سیستم عامل ها برای کامپیوترهای کوچک توسعه دادند.اما در سال های اخیر در همه زمینه ها اهمیت زیادی پیدا کرده است. زبان C یک زبان برنامه نویسی سطح بالا، چندمنظوره، قابل حمل با کاربرد آسان است. که با توجه به اینکه حدود ۵۰ سال پیش ساختند اما هنوز هم به شدت مورد استقبال قرار می گیرد و اغلب بین ۵ یا ۱۰ زبان محبوب و پرطرفدار جهان قرار می گیرد.
تاریخچه زبان C
زبان برنامه نویسی C را توسط دنیس ریچی بین سالهای ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۳ در آزمایشگاه های بل (Bell) ساختند.
در اصل یکی از کارمندان آزمایشگاه های بل به نام کن تامپسون (Ken Thompson) به دنبال ساخت یک زبان برنامه نویسی برای سیستم عامل جدید یونیکس بود، وی با تغییر زبان BCPL، زبان B را ایجاد کرد.
زبان های BCPL و B مشکلاتی مانند ناسازگاری داده ها داشتند، علاوه بر این سرعت برنامه های B نسبت به برنامه های اسمبلی کمتر بود. این امر باعث شد تا دنیس ریچی زبان B را بهبود دهد و در ادامه زبان C را بسازد. در سال ۱۹۷۲ به طور رسمی اولین نسخه برنامه نویسی C منتشر شد. کم کم زبان C محبوبیت بیشتری پیدا کرد و در دهه ۱۹۸۰ به پرکاربردترین زبان برنامه نویسی تبدیل شد و روی بسیاری از زبان های دیگر تأثیر گذاشت.
آخرین استاندارد C:
استاندارد فعلی زبان C است که با نام C18 شناخته می شود و در ژوئن ۲۰۱۸ منتشر و جایگزین C11 شد استاندارد C18 بدون اضافه کردن ویژگی های جدید به بررسی و رفع نقص های استاندارد C11 می پردازد.
موارد کاربرد زبان برنامه نویسی C
یکی از افسانههای رایجی که در میان مردم وجود دارد این است که زبان برنامهنویسی C منسوخ و دیگر کسی از آن استفاده نمیکند. مردم معمولا این تصور را دارند که تعداد اپلیکیشنهایی که با استفاده از این زبان نوشته شدهاند، روزبهروز در حال کاهش هستند، اما یک حقیقت اجتنابناپذیر وجود دارد و آن این است که C یک زبان بسیار قدیمی و پایهاست که هنوز هم در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد. دانش برنامهنویسی بدون وجود زبان C، ناقص است.
موارد کاربرد این زبان فقط به توسعه سیستمعاملهایی همانند ویندوز و یا لینوکس ختم نمیشود، بلکه در توسعه رابطهای کاربری گرافیکی (GUI) و محیطهای توسعه یکپارچه (IDE) نیز از زبان برنامهنویسی C استفاده میشود. در زیر به برخی از موارد کاربرد زبان C اشاره میکنیم.
-
سیستمعاملها:
اولین سیستمعاملی که با استفاده از یک زبان سطح بالا توسعه داده شد، یونیکس بود. این سیستمعامل با استفاده از زبان C توسعه داده شد. مدتی بعد نیز مایکروسافت ویندوز و برخی از اپلیکیشنهای اندرویدی، از این زبان استفاده کردند.
-
سامانههای تعبیهشده (Embedded Systems):
زبان برنامهنویسی C بسیار به سختافزار نزدیک است، بنابراین هنگامیکه بحث بر سر طراحی اپلیکیشن و درایور برای سامانههای تعبیهشده باشد، آنگاه این زبان، گزینهای ایدئال خواهد بود.
-
رابط کاربری گرافیکی:
ادوبی فتوشاپ را میتوان محبوبترین نرمافزار ویرایش تصویر به حساب آورد. این نرمافزار بهوسیله زبان برنامهنویسی C توسعه داده شده است. در ادامه نیز ادوبی پریمیر و Illustrator نیز از این زبان استفاده کردند.
-
پلتفرمهای برنامهنویسی جدید:
C نهتنها باعث تولد زبانهای دیگری از خانواده خود شد (همانند ++C که تمامی ویژگیهای C را دارد، به علاوه برنامهنویسی شیگرا)، بلکه سایر برنامههای دیگر همانند MATLAB و Mathematica نیز شاخههایی از این زبان هستند. زبان برنامهنویسی C در واقع پردازش و محاسبات سریعتر برنامهها را تسهیل میکند.
-
گوگل:
فایل سیستم گوگل و مرورگر کرومیوم گوگل با استفاده از ++C/C توسعه داده شدهاند. علاوه بر این، جامعه Google Open Source پروژههای زیادی دارد که با استفاده از ++C/C برنامهنویسی شدهاند.
-
موزیلا فایرفاکس و Thunderbird:
موزیلا فایرفاکس و Thunderbird، هر دو کلاینتهای ایمیل رایگانی بودند که با استفاده از زبان ++C/C توسعه داده شدهاند.
-
MySQL:
MySQL نیز که یک پروژه متن باز مورد استفاده در سیستمهای مدیریت پایگاه داده است، به واسطه زبان ++C/C طراحی شده است.
-
طراحی کامپایلر:
یکی از محبوبترین موارد کاربرد زبان C به مبحث ایجاد کامپایلرها مربوط میشود. فهم این زبان برای ماشینها، آسان است. از جمله این کامپایلرها میتوان به Bloodshed Dev-C ،Clang C و Apple C اشاره کرد.
-
بازی و انیمیشن:
از آنجایی که زبان برنامه نویسی C مبتنی بر کامپایلر بوده، پس سریعتر از مواردی همانند جاوا و یا یایتون است. به همین دلیل نیز از این زبان در حوزه بازیهای ویدیویی استفاده میشود. برخی از بازیهای ساده همانند Tic-Tac-Toe ،The Dino ،The Snake و بسیاری دیگر، از این زبان استفاده کردهاند.
برای شرکت در دوره رایگان آموزش زبان C میتوانید از طریق این لینک وارد سایت شده و در کمترین زمان به صورت حرفه ای این زبان را یاد بگیرید.
چرا از زبان برنامه نویسی C استفاده می شود؟
امروزه زبان های برنامه نویسی سطح بالاتر امکانات بسیاری برای توسعه دهندگان فراهم می کنند اما دلایل زیادی وجود دارد که باور کنید برنامه نویسی C هنوز هم زنده است و مدت طولانی فعال خواهد ماند. در اینجا برخی از ویژگی ها و دلایل شکست ناپذیری زبان C آوردیم:
انعطاف پذیری:
زبان C ترکیبی از ویژگی های هر دو زبان سطح بالا و سطح پایین است. از یک طرف در برنامه نویسی سطح پایین مانند اسکریپت نویسی درایورها و هسته ها استفاده می شود و از طرف دیگر از عملکرد زبان های برنامه نویسی سطح بالا مانند اسکریپت نویسی برای برنامه های نرم افزاری و … پشتیبانی می کند.
ساختار گرامری ساده:
C یک زبان ساده و آسان است و برای درک واضح و دقیق مفاهیم اساسی برنامه نویسی مانند انواع داده، عملگرها، دستورات کنترلی و بسیاری موارد دیگر بسیار مناسب است. ساختار تابعی، انواع داده ها و مجموعه ای غنی از توابع کتابخانه ای، آن را کارآمد و قدرتمند کرده است.
زبان رویه ای و ساخت یافته:
برنامه نویسی C یک زبان رویه ای است که دستورات آن مرحله به مرحله اجرا می شود. یک برنامه C ممکنه شامل چند تابع برای انجام یک کار خاص باشد. C یک زبان برنامه نویسی ساخت یافته است. یعنی می توان برنامه را با استفاده از توابع به قسمت ها و بلوک ها کوچکتر تقسیم کرد تا درک و خوانایی آن آسان تر شود.
سازگاری:
ویژگی های مختلف C مانند: دسترسی مستقیم به APIهای سخت افزاری سطح ماشین، کامپایلرهای C، استفاده از منابع قطعی و تخصیص حافظه پویا باعث این است تا این زبان به یک گزینه ای ایده آل برای برنامه های اسکریپتی و درایورهای سیستم های نهفته تبدیل گردد.
قابلیت حمل:
C یک زبان با قابلیت حمل بالا و مستقل از سخت افزار است. برنامه های C را می توان با کمی تغییر یا بدون تغییر در بسیاری از سیستم ها اجرا کرد.کامپایلرهای C برای همه سیستم عامل ها و سخت افزارها در دسترس است و به راحتی می توانید روی یک سیستم کد بنویسید و آن را به سیستم دیگری (با سیستم عامل یکسان) منتقل کنید.
زبان کامپایلری:
C یک زبان کامپایلری است. کامپایلر برنامه ای است که زبان سطح بالا یا زبان سطح متوسط را به زبان ماشین، قابل فهم برای کامپیوتر تبدیل می کند.
سریع و قوی:
C یک زبان بسیار کارآمد است و کامپایل و اجرای برنامه های آن نسبت به بیشتر زبان های دیگر بسیار سریعتر است. به دلیل اینکه C را برای برنامه نویسی سیستم عامل یونیکس طراحی کردند و بسیار مهم است که برنامه بتواند با حافظه محدود به سرعت اجرا شود. یکی از قدرتمندترین و سریعترین زبان ها است و هنوز هم برای ساخت کامپایلرها و مفسرها از C استفاده می شود.
ادغام با یونیکس:
C با سیستم عامل یونیکس و لینوکس ارتباط نزدیکی دارد. سیستم UNIX و Linux با کامپایلر C به نام GCC همراه است. در واقع در برخی از ابزارها کاربر باید با زبان C آشنا باشد.
بازگشت:
در برنامه نویسی C، بازگشت یکی از پرکاربردترین تکنیک های رایج است که در آن یک تابع بارها و بارها می تواند خود را فرا خوانی کند.
کتابخانه غنی:
C مجموعه ای غنی از توابع کتابخانه ای و توابع داخلی زیادی دارد و همچنین از برنامه نویسی گرافیکی نیز پشتیبانی می کند. به همین دلیل نوشتن و توسعه نرم فزار با زبان C بسیار سریع انجام می شود.
قابل توسعه:
زبان C قابل توسعه است زیرا می تواند به راحتی ویژگی های جدید را تطبیق دهد.
تفاوت بین زبان های C ، C++، Objective-C و C#
این چهار زبان برنامه نویسی مختلف نام های مشابهی دارند اما تفاوت هایی در نحوه عملکرد و شیوه استفاده از آنها وجود دارد.
- C قدیمی ترین زبان است که تقریباً در همه سیستم ها برای اجرای کامپایلرها و کنترل عملکردهای اصلی یک سیستم عامل مورد استفاده قرار می گیرد.
- ++C را در سال ۱۹۷۹ ساختند، برنامه نویسی شی گرا با کلاس را معرفی کرد که مهمترین تفاوت آن با زبان C است. از گرامر و سینتکس زبان C استفاده می کند.
- Objective-C در سال ۱۹۸۳ شروع به کار کرد اما در سال های اخیر محبوب گشت. نیروی محرکی برای برنامه های Mac و iPhone می باشد و بالاتر از زبان C قرار می گیرد. شی گرا و محدود به سخت افزار اپل است.
- C# (سی شارپ) را توسط مایکروسافت در سال ۲۰۰۱ ساختند، اصلی ترین زبان شی گرا برای پلتفرم .NET است. در واقع اشتراک زیادی با C ندارد و بیشتر رقیب پلتفرم جاوا است. در آن زمان مایکروسافت زبان ها را با برچسب # نامگذاری می کرد، مانند A#، F#. علاوه بر این قالب بندی و مدیریت کتابخانه ها در آن بسیار متفاوت تر از زبان C است. C# مانند C به کد ماشین نزدیک به نیست (گرچه می تواند کد ماشین را به صورت محدود از طریق MSIL مدیریت کند).
دوره رایگان آموزش زبان C
اگر دنبال یک فرصت مناسب برای فراگیری زبان سی هستید لایت کالج اینجاست تا به شما کمک کند. لایت کالج دوره ی رایگان آموزش زبان c را در اختیار شما می گذارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر وارد سایت شده و این فرصت فوق العاده را از دست ندهید.
0 Comments
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.
ممنون از این مقاله کاربردی